CALITATEA ȘI RAFINAMENTUL VINULUI SE NAȘTE ÎN VIE

Zona viticolă Dealu Mare este recunoscută încă din antichitate pentru bogăția și calitatea soiurilor de struguri și a fost parte din Drumul Vinului folosit de romani la aceea vreme.  Podgoriile Crama Ceptura se întind pe o suprafată de peste 120 H iar soiurile noastre de vița de vie cresc în soluri care au dat lumii vinul Fetească bucurându-se de cele 14 zile în plus de soare pe care poziția geografică le-o oferă.

Lucrăm cu pricepere și determinare

Cu o poveste care a început în 2003, azi Crama Ceptura atinge  o capacitate de producție de 5 milioane de sticle pe an, dispune de o secție de vinificare care asigură prelucrarea a 10,000 tone de struguri pe sezon, o capacitate de păstrare de aproximativ 7 milioane de litri de vin. Procesul de fabricație este aproape în întregime automatizat datorită celor mai moderne utilaje și echipamente ale producătorilor de top.


CUM LUCRAM

Sistem de îmbuteliere la rece, butoaie de stejar și soiuri alese de struguri

Folosim sistemul de îmbuteliere la rece a vinului care permite și asigură păstrarea calităților naturale unice ale vinului, păstrând intact gustul și aroma boabelor de struguri culese proaspăt.

Desăvârșirea calitățiilor gustative ale vinului este foarte importantă pentru noi, motiv pentru care maturăm vinul în butoaie din lemn de stejar. Vinurile noastre ajuns astfel la un gust împlinit și o savoare desăvârșită.

Soiuri alese ca:  Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot, Syrah, Muscat Ottonel, Pinot Noir.


Viziunea noastă

Facem totul pentru a ne asigura că, de la culesul roadelor până la îmbutelierea vinului și distribuirea lui valorificăm toate resursele pe care natura.